vineri, 3 octombrie 2008

ALIANTELE CU BULGARII SI SERBII

Se risipesc tot mai mult norii asupra istoriei noastre medievale!
Daca cronicile spun ca in anul 1066 exista deja in Thessalia (azi Grecia) o formatiune romaneasca numita Megale-Vlachia(adica Marea Valahie), azi acea zona este locuita de aromani, iar zonele imediat sud-Dunarene ale Vidinului si Timocului sunt numite de sarbi si bulgari ca fiind locuite de "vlahi" care vorbesc romaneste!

Ca sa mergem mai departe, in Ucraina de azi gasim romani in toata Transnistria, peste Bug , in Crimeea si peste Don , trecem chiar frontiera in actuala Rusie pentru a gasi localitati cu romani in Caucaz!
Intrebarea logica este de ce???
Iata ca va supun atentiei dvs. descoperirea mea senzationala in cronicile istoriei!
"ROMANII SE GASESC IN ACESTE ZONE CEL PUTIN DIN TIMPUL STATULUI VLAHO-BULGAR AL DINASTIEI ASANESTILOR!

La baza acestei afirmatii vin argumente pertinente: in anul 1258 , adica la sfarsitul dinastiei Asanestilor, unii dintre bulgarii aflati pe teritoriul acestui stat s-au reclamat ca facand parte din vechea dinastie a "PRIMULUI TARAT BULGAR"!!Si aici este partea cea mai frumoasa!Primul tarat bulgar a fost pe Volga, in nordul Marii Negre!!!Practic statul Vlaho-bulgar s-a realizat prin supunerea bulgarilor pentru a putea fi civilizati de catre romani!
Aceasta senzationala descoperire pe care am reusit sa o fac ne ajuta sa intelegem azi multe lucruri!
Deplasarea masiva a bulgarilor din nordul Marii Negre in sudul Dunarii s-a facut in perioada de dupa 1258 si nu mai inainte cum se credea pana acum!Este si logic sa fie asa din moment ce Tarnovo era capitala statului Asanestilor, deci romanesc al Marii Valahii !Dar acesti bulgari care au incercat sa formeze un stat al lor au fost supusi de Alexiu Comnenul in doar 4 ani, adica in 1262! De aceea turcii in 1393 cand au ajuns in orasul Sofia au spus ca au intrat in Rumelia!Pentru ca in limba turca rum-ilii inseamna romani si deci au preluat de la bizant teritoriul romanilor nicidecum al bulgarilor!
Stim ca primele atestatari ale intrarii bulgarilor in teritoriul aflat in administratia Constantinopolului dateaza din sec 5-6 si acestea se refera la partile nord-estice ale Marii Negre ,zone imediat vecine de langa Volga, dar asta nu insemneaza ca acesti imigranti au constituit in acea vreme statele lor !

Ca sa intelegeti mai bine, Bizantul utiliza in stat legea si dreptul roman care azi este utlilzat si de statul italian! Noi romanii chiar daca am emigrat in masa (2 milioane circa) in ultimii 15 ani in Italia, asta nu inseamna ca noi am constituit la Roma un nou stat romanesc!Asa s-a intamplat si cu emigrantii slavi pe teritoriile romane aflate sub jurisdictia Constantinpolului!

Dar asta nu e totul! O soarta similara o gasim si in alianta pentru un nou imperiu al Cantacuzinilor cu serbii lui Stefan Dusan, cei care din 1346 Marea Valahie ii avea deja in componenta sa !Asadar Imperiul Vlaho-Sarbesc avea aceeasi caracteristica cu cea a Imperiului Vlaho-Bulgar!Si acum discutam de perioada dinastiei Cantacuzinilor ca cezari(sefi de stat) in Valahia si imparati ai Constantinopolului!
Asadar, acum avem o viziune noua integrala a fenomenelor istorice si de migrari de popoare in zona traditionala balcanica romaneasca!

Niciun comentariu: