miercuri, 30 septembrie 2009

Marturia lui NICOLAE BALCESCU:De la Bucuresti la Constantinopol numai vorba romaneasca!




Foto 1. Nicolae Balcescu martorul unei realitati din anii 1850 cand acesta s-a deplasat la Palermo pe calea maritima a vremii , adica prin Constantinopol.
foto 2. Harta etnica a Bulgariei in 1892, dupa constituirea statului slav numit Bulgaria.

Relatarile din calatoria lui Nicolae Balcescu sunt clare in privinta etnicitatii sudului Dunarii din vremea lui. Chiar daca zona era sub ocupatia turcilor, si prin urmare statul slav numit Bulgaria nu exista, Nicolae Balcescu a ramas uimit el insusi ca in acea Bulgarie , adica in sudul Dunarii, el nu a auzit vorba bulgareasca sau alta vorba decat cea romaneasca pana la Constantinopol!
Chiar acesta apostrofa intreband "Unde sunt Bulgarii?""
Raspunsul la intrebarea lui era foarte clar: acestia nu existau atunci, iar ceea ce s-a intamplat mai tarziu in anii 1877 si 1878 dupa razboiul de independenta fata de turci si de "dependenta fata de rusi" al sudului Dunarii spune totul ! Bulgaria a fost creata cu trupe ale armatei rusesti ce au stationat definitiv acolo, ceea ce a produs colonizarea masiva cu slavi si impunerea prin forta a unui stat de limba slava sprijinit direct de Rusia!
Razboiul de independenta din 1877-1878 are cateva episoade importante privind populatia din sudul Dunarii, in centre precum Vidinul, Plevna si altele , unde soldatii romani implicati pe front, observand ca localnicii vorbesc romaneste, credeau ca dupa razboi aceste localitati vor fi pastrate de Romania.
Nu a fost sa fie asa, rusii au dorit victoria toata pentru ei, iar romanii sa fie doar co-beligeranti, chiar daca trupele romane erau consistente si victoriile obtinute de acestea au fost hotaratoare.
Modelul slavizarii Bulgariei sprijinit direct de rusi a fost preluat dupa un alt model, acela al ocupatiei ilegale a Tarii Margina si a restului tarii Vidinului(fara orasul Vidin si zona limitrofa a acestuia) de catre serbi in 1833 cu acelasi sprijin rusesc.
Avem astazi imaginea clara a celor mai mari exproprieri cu forta de teritorii si deznationalizari petrecute in Europa in zone autentic europene si lingvistic romanesti de catre popoare slave sprijinite de Moscova.

Niciun comentariu: