vineri, 3 octombrie 2008

REFORMAREA STATULUI ROMANESC.

ORIGINEA STATULUI ROMAN (asa zis vlaho-bulgar)DATEAZA DIN ANUL 972!
In acest an are loc cea mai spectaculoasa reunificare la nivel continental prin nasterea Sfantului Imperiu Romano-German, in urma casatoriei lui Otto de Saxonia cu printesa Teofana de Constantinopol!
Nunta celor doi a avut loc la Roma, iar noul lor stat cuprindea Germania ,Italia si Balcanii de azi si ajungea pana la Volga!In urma acestei casatorii se inregistraza si migrarea masiva de germani in zona Volga dar si de saxoni in Transilvania, ceea ce dovedeste ca aceste zone erau domeniu exclusiv Bizantin in acea perioada!
Castigul romanilor este enorm intrucat istoria romanilor se repune in drepturi si pe aceeasi pozitii cu cea a Germaniei si Italiei.
Asadar inainte de anul 1000 Constantinopolul prin imparatul Ioan Zimnisce(sau Zimnicea)a reunit mare parte a noii Europe crestine, ceea ce a determinat in anul 989 si crestinizarea si recunoasterea statului rus prin casatoria la Kiev a principelui Vladimir cu printesa bizantului Ana.
Cine castiga si cine pierde din asta? Bineinteles ca romanii din actualele republici ale Romaniei si Moldovei in primul rand, dar si ceilalti romani din balcani si Ucraina, care isi revad pentru prima oara istoria reasezata in matca Europei crestine si mai mult alaturi de doua tari importante in Europa : Germania si Italia!
Pierde in acest context Ungaria cu teoriile sale privind aducerea germanilor in Transilvania de catre regii lor(un popor asa mare si bine organizat precum germanii nu au fost supusi niciodata de micul popor maghiar).
De asemenea pierde in acest context Rusia cu teoriile ortodoxe privind suprematia lor in Basarabia, dar si a bisericilor slave cu suprematia lor in Balcani!
Iata cum astazi Romania care pana nu demult era un outsider european redevine in centrul atentiei europene, dar si in noua conformatie geo-politica a Uniunii Europene si isi recastiga postul meritat ca stat traditional european.

Niciun comentariu: